funnel teksten mails

Mail 1 Foto cello spelen

Welkom bij de 1e inspiratiemail van zeven. Deze en de volgende inspiratiemail ontvang je gratis als aanmoediging om meer betekenis aan je leven te geven. In elke mail lees je suggesties die je die week helpen een grote stap voorwaarts te zetten en naar verwachting ook inzichten gaan geven. Belangrijk is dat je zorgt dat je voldoende tijd maakt en dat je er plezier aan beleeft.

Voorbereiding

Voordat je de suggesties van deze week gaat lezen, nodig ik je uit na te gaan hoe jij je ervaringen en inzichten gaat vastleggen. Mijn ervaring is dat ik het fijn vind om mijn inzichten op te schrijven, in een apart schrift.

Is een andere manier van vastleggen voor jou plezierig, doe dat dan. Ben je een muzikant, dichter, tekenaar of een schrijver? Kies de voor jou best passende methode!

Voor nu plezier met de suggestie van week 1:

Visualiseer iedere ochtend hoe je idealiter zou willen dat je dag er uit ziet.

Probeer het gewoon eens uit. Hier spreekt de kracht van onze verbeelding. Voordat je opstaat, blijf je nog 5 minuten in bed liggen. Je maakt vervolgens je eigen visualisatie:

Waarin je je voorstelt dat je dat je vrolijk uit bed stapt (als je dat tenminste ook echt wilt). Je ziet hoe jij onder de douche staat en geniet van het water dat op je hoofd klettert. Je ziet voor je welke kleren je aantrekt. (Terwijl je nog steeds in bed ligt) Vervolgens hoe je geniet van je ontbijt, en dan hoe je succesvol je werk doet en je de dag met een grote glimlach eindigt.

Ik zie dan bijvoorbeeld dat er een client erbij mij binnen komt, dat deze heel blij de deur uit gaat. Hoe ik ’s avonds met vrienden de sterren van de hemel speel op mijn cello als ik samenspeel met mijn strijkkwartet. En tot slot ’s avonds blij en voldaan mijn bed instap.

Dan pas stap je je bed uit. Deze visualisatie hoeft echt maar 5 minuten te duren. Je vergeet vervolgens je visualisatie en start je dag. Als je ’s avonds in bed ligt, ga je na wat er die dag is gebeurd?

In het begin kan het soms moeilijk zijn je voor te stellen wat je nu echt zou willen. Houd vol, je zal merken dat het iedere dag een beetje beter gaat.
Je belangrijkste ervaringen en resultaten van deze week kun je vastleggen in je schrift of op de bij jou passende methode.
Veel succes!

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

link: https://www.klaver4coaching.nl/trainingen/

Mail 2 Foto van het knielende hert

Welkom bij de 2e inspiratiemail van zeven. Deze ontvang je ook gratis.

Kijk even terug: hoe is het gegaan met het visualiseren? Ging het iedere dag beter? En daarna vraag je je af: hoeveel heeft deze 1e week je al opgeleverd? Welk cijfer van 1 tot 10 geef je het? Als je merkt dat het dagelijks visualiseren van de dag je wat oplevert, ga er dan mee door.

En nu volgt suggestie 2:

Word je bewust welke overtuigingen je elke dag duizendmaal herhaalt

Als kind zijn we afhankelijk van onze ouders. De overtuigingen van onze ouders zijn vanzelfsprekend ook de onze geworden. Zoals onze ouders (En ook weer hun ouders etc. etc.) de wereld zien, wordt doorgegeven aan je kinderen. Dat kunnen hele fijne en leuke overtuigingen zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij dat mijn ouders mij de overtuigingen hebben meegegeven over muziek, kunst, cultuur en reizen, die bij het leven horen.

Maar er zijn ook een heleboel overtuigingen die al van generaties lang voortkomen uit teleurstellingen, geweld, oorlog, misbruik etc. en minder leuk, soms destructief zijn. Deze overtuigingen zijn door de generaties heen onbewust geworden. Vervolgens neem jij ze als kind voor waar aan en zijn ze dus nog steeds onbewust. Deze overtuigingen herhaal je in je hoofd onbewust wel duizendmaal per dag.

Overtuigingen zijn gedachtes die je overmatig gelooft.

In mijn praktijk is bewustwording van deze overtuigingen, die ons niet verder helpen en blokkeren, een belangrijk onderdeel van de coaching.

Over wat voor soort overtuigingen heb ik het hier:

 • Ik kan het niet
 • Dit mag ik niet
 • Hij is beter dan ik
 • Ik ben het niet waard
 • Is het wel goed genoeg
 • Wat zullen anderen hiervan denken

Herken je er één die jij duizend keer per dag herhaalt?

Ik nodig je hierbij uit! Als iets niet loopt zoals het voor jou zou moeten gaan het onderzoek te starten. Wat denk je op dat moment, welke overtuiging hoort daar bij? Vervolgens deze overtuiging te gaan onderzoeken door jezelf te vragen: Is het waar?

Kun je absoluut zeker weten dat het waar is? Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je deze gedachte gelooft? Wie zou je zijn zonder deze gedachte?

En dan; Bedenk 3 nieuwe overtuigingen die voor jou meer waar zijn dan de oorspronkelijke. Het gaat er om dat je een nieuwe overtuiging krijgt waar je blij van wordt.

Schrijf de overtuigingen waar je niet blij van wordt op: in je schrift of op een A-vier.
Stel je daarna de vragen zoals ze hierboven staan. Die vragen zijn van Byron Katie, als je het mij vraagt is zij een vakvrouw waar je veel van kunt leren.
En dan ga je ontdekken ……… Word nieuwsgierig!

Bedenk nog even welk cijfer je na week 1 hebt gegeven. Hoe kijk je nu tegen de inspiratiemails aan? Vind je de eerste 2 inspiratiemails zo waardevol dat je de volgende 5 inspiratiemails ook wilt ontvangen?

Wat krijg je als je verder gaat?

 • Toegang tot de besloten groep met mij en alle deelnemers met wie je inspiratie kunt delen
 • ik reageer altijd op reacties in de besloten groep
 • 1x per maand verloot ik een gratis 1-op-1 videosessie over een vraag uit de besloten groep
 • In de 7e inspiratie email tref je een aanbod met korting voor de training ‘Op weg naar een betekenisvol leven’
 • En kies je dan voor een training, dan ontvang je een persoonlijke intake ter waarde van € 199

VOOR DENNIS: BESLOTEN GROEP INRICHTEN HOE DOEN WE DAT? bijv. met contactgegevens van de deelnemers

De volgende 5 mails met ‘suggesties voor een betekenisvol leven’ bestel je hieronder voor slechts € 11,95.

 

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Mail 3  -> Foto innerlijk kind

Geweldig, je hebt gekozen om de weg naar een betekenisvol leven te vervolgen. Dit is de 3e en dan volgen er nog 4.

Dan volgt nu de 3e suggestie:

Neem je innerlijk kind mee, waar je ook naar toe gaat.

Wie of wat is mijn innerlijke kind?

Jouw innerlijk kind is een geheel van ervaringen, wensen, dromen en verlangens. In jouw innerlijk kindsdeel zijn alle ervaringen opgeslagen die je als kind hebt meegemaakt. Ze zijn zoals jij ze hebt beleefd. Jouw, als kind ervaren emoties, liggen opgeslagen in het limbische gedeelte van je hersenen. Het zijn deze emoties die in het Nu kunnen worden getriggerd, waardoor je als volwassen persoon reageert zoals je deze destijds als kind hebt gevoeld. Dit gaat onbewust.

Het zijn die kinderlijke reacties die nu in jouw dagelijks leven, onbewust, nog steeds problemen veroorzaken.

Voorbeelden van problemen die je in je dagelijks leven kan ervaren die te maken hebben met je innerlijk kind

 • Geen nee durven zeggen of accepteren, of grenzen aangeven,
 • Bang zijn voor intimiteit,
 • Niet goed voor je behoeften zorgen,
 • Je steeds afgewezen, of schuldig voelen,
 • Perfectionistisch zijn,
 • e voor alles en iedereen verantwoordelijk achten,
 • Mogelijk ben je verslaafd aan eten, alcohol of andere drugs,
 • Misschien zit je vol wantrouwen of schaamte.

Als je door het lezen van dit stukje tekst al bewust bent dat er een aantal problemen van jou in het dagelijks leven van jouw innerlijk kind zijn, helpt dat er anders naar te gaan kijken.

Ze zijn dus niet van de volwassene die in het Hier en Nu leeft. Ze zijn van het onbewuste innerlijke kind dat zorg nodig heeft. Belangrijk dat er NU wel voor jouw innerlijk kind gezorgd wordt. Zoals je dat ook voor je eigen kind zou doen. Dan wordt het leven een stuk gemakkelijker.

En dan; Geef je eigen innerlijk kind de liefde, de veiligheid en de aandacht die je ook voor je eigen kinderen zou hebben. Neem je eigen kind mee, waar je ook naar toe gaat, Laat het kind spelen en plezier hebben. Dat is uiteindelijk toch het doel van het leven niet waar!

En dan; Probeer het eens uit en voel wat het met je doet. Schrijf de belangrijkste ervaringen op in je schrift.

UITLEG toegang besloten groep

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Mail 4  Foto verborgen ree

Hoe is het gegaan afgelopen week? Heb je je innerlijke kind herkend? Zorg dat je je innerlijk kind altijd bij je houdt. 

Dan volgt hier de vierde suggestie! Succes deze week, neem er de tijd voor.

Probeer eens een dag alles heel langzaam te doen en te vertragen.

Druk zijn is misschien niet altijd een keuze, maar hoe je je tijd besteedt des te meer. Ik daag je uit om te vertragen en eens iets heel langzaam te doen. Dat valt niet mee, want meestal hebben we het druk en hebben we geen tijd voor langzaam.

Het leuke van iets langzaam doen is dat het jouw waarneming van de realiteit verandert. Als je bijvoorbeeld in de auto heel langzaam gaat rijden, zie je ineens meer details. Je ziet dat ze ergens bezig zijn een huis te verbouwen. Ik zie bijvoorbeeld ineens een boom die ik nog niet eerder gezien had.

Wat er bij mij met langzaam wandelen gebeurt is dat ik me meer bewust wordt wat er met mijn lichaam gebeurt wat ik kan waarnemen, ik voel dat er spanning losgelaten wordt en ik zie ineens de blaadjes van de boom wapperen, wat mij weer een fijn gevoel geeft. Ik ben dan compleet in het Hier en Nu. Dat geeft me dan weer een fijn en dankbaar gevoel.

Ga maar eens langzamer lopen, langzamer eten, kijk om je heen. Staar naar de wolken. Zie de roofvogel door de lucht vliegen, dat konijn dat net voor je voeten wegrent en snel haar holletje ingaat of de ree die net met zijn kop boven het gras uitkomt.

Ervaar het gewoon een paar keer deze week!

Deel je ervaring en inspiratie in de besloten omgeving

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Mail 5 Foto reflectie

Ondertussen zijn we aangekomen bij de 5e week. En beviel het om een dag alles heel rustig aan te doen. Hebben de suggesties ‘Op weg naar een betekenisvol leven’ al veranderingen teweeg gebracht? Deel ze en lees welke inspiratie andere deelnemers hebben ervaren. LINK naar besloten omgeving

Dan komt nu suggestie 5, daar kan je zo blij van worden:

Gun jezelf regelmatig ruimte voor reflectie

Zet eens in de zoveel tijd een streep door een dag in je agenda en doe die dag alleen dat waar je zin in hebt. Je vraagt ieder moment aan jezelf: waar heb ik nu zin in? Je plant of regelt dus helemaal niets.

Als je dit voor het eerst doet is het wel even wennen. Je lichaam moet er aan wennen dat er naar geluisterd wordt. Uiteindelijk is je lichaam heel intelligent en weet precies wat goed voor je is.

Maar vaak komt dat ons niet uit omdat we nog zoveel te doen hebben en zoveel afspraken hebben. Dus negeren we alle signalen van ons lichaam.

Ik daag je uit om eens in de maand een dag geen afspraken te maken en helemaal mee te gaan in de stroom van ons leven, ons lichaam en alle gevoelens en emoties eens helemaal de ruimte te geven.

Doe dit minimaal zeven dagen, verdeeld over een langere periode. Er zal veel ten goede veranderen in je leven.

Ikzelf ga nog een stapje verder hierin. Eenmaal in de week zet ik een streep in mijn agenda. Dan ga ik vasten en laat mijn intuïtie en lichaam doen waar het zin in heeft.

Deel je ervaring en inspiratie in de besloten omgeving

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Mail 6 Foto van het bloemenveld/ overvloed

Welkom bij de zesde suggestie van zeven. En hoe is het afgelopen week gegaan? Is het je gelukt om een dag te regelen waarop je alleen maar hebt gedaan waar je zin had? En welk cijfer op een schaal van 0 – 10 geef je die dag?

En dan nu suggestie 6:

Leg je aandacht op wat je allemaal al hebt én bereikt hebt

In mijn praktijk kom ik het regelmatig tegen. Mensen komen binnen omdat ze een gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde hebben. Wat weer tot uitdrukking komt in een tekort aan van alles. Een tekort aan geld, vrienden, geen partner etc.

Wat minder leuk is om te horen, is dat deze mensen (ik behoorde daar ook toe) in een slachtofferrol terecht komen. Ze worden reactief, want ja:

 • Zo ben ik nou eenmaal
 • Mensen moeten mij maar nemen zoals ik ben
 • Ik kan er écht niets aan doen
 • Hij maakt mij zo kwaad
 • Ik zal het proberen
 • Ik moet dat allemaal nog afmaken

Herken je dit?
Dan daag ik je uit om een afspraak met jezelf te maken. Want jij kan toch zeker zelf kiezen waar jij je aandacht aan besteed? Besteed je jouw aandacht aan alles wat je tekort komt of besteed jij je aandacht aan alles wat je al hebt.
Als ik naar mijn cliënten kijk die aangeven dat ze een tekort hebben zie ik al het volgende:

 • Ze zijn allemaal mooi aangekleed, met mooie kleren, prachtige schoenen.
 • Ik zie dat ze voldoende eten hebben en er gezond uitzien
 • De meeste cliënten komen met de auto en hebben dus een auto
 • Alle cliënten wonen in een huis met een bed, badkamer etc.

Ga de afgelopen week voor jezelf analyseren.
Waar heb jij je aandacht aan gegeven? Aan de dingen die je tekort komt of de dingen die al hebt.
Als je regelmatig jouw zegeningen telt en je dankbaarheid uit heeft dat een positief effect op je hele leven.
Dan wordt het leen leuk en fijn. En dan trek je nog meer positiviteit aan!
Schrijf voor deze week iedere dag drie tot vijf dingen op die goed gingen, waar je blij van werd of wat leuk was.

Deel je cijfer van suggestie 5, ervaring en inspiratie in de besloten omgeving

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Mail 7 Foto van het duin

Dit is alweer de laatste suggestie. En….misschien wel de allerleukste van de 7. Durf jij het aan?

Stel je eens voor dat je iedere week een paar uur besteedt aan iets wat je stiekem al jarenlang voor je uitschuift

Dit is een uitdagende suggestie! Alleen al het idee dat je jezelf ruimte en tijd geeft om dát te doen wat je al zo lang zou willen doen.

Zo ben ik eens een heel moeilijk filosofisch boek gaan lezen om mijn hersens te laten kraken.

Zo ben ik een moeilijk muziekstuk voor de cello gaan uitpluizen. Noot voor noot gaan uitzoeken hoe het in elkaar zit en van elke maat die ik had uitgezocht werd ik heel blij.

Wat schuif jij stiekem al jaren voor je uit?

En… laat je dat zo… of kan daar toch al wat beweging in komen?

Jij kan kiezen, jij hebt zeggenschap over jouw leven!

Welk besluit je ook neemt maakt niet uit, als je er maar één neemt! Je kan daarna altijd weer een nieuw besluit nemen.

Deel je ervaring en inspiratie in de besloten omgeving

Bekijk ons aanbod trainingen ’Op weg naar een betekenisvol leven’!

Tenslotte

Ben je nieuwsgierig naar meer? ………….

Zijn er onderwerpen waar je zelf niet helemaal uitkwam?
Wil je hier meer van?

In de basistraining ‘Op weg naar een betekenisvol leven’ borduren we voort op de thema’s van de suggesties. Vóór 1 juli ontvang je een vroegboekkorting van € 100. Als aanmoediging om je nu direct aan te melden ontvang je een extra korting van € 50, dus in totaal € 150. Na 1 juli vervalt de vroegboekkorting.

Als je liever een persoonlijk wordt begeleid, boek dan een kennismaking.

https://www.klaver4coaching.nl/product/sessie-kennismaking/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *