Sjamanistisch ademwerk

Moving toward wholeness

sjamanistisch ademwerk

Sjamanistisch ademwerk

is een heel oude sjamanistische methode voor zelfgenezing. Het is een methode die al eeuwen wordt gebruikt door culturen in verschillende delen van de wereld, zo hebben diverse antropologische studies uitgewezen. Dit vond plaats door diverse (genees)rituelen, gezangen en dans.

Door intens oproepende muziek (native american music) in combinatie met intensief ademen maak je reizen naar misschien wel andere levens, ga je dingen ervaren en kun je blokkades oplossen of transformeren.
In het proces van intensief ademen gedurende een langere periode verandert de chemie van jouw organisme zodanig dat geblokkeerde lichamelijke en emotionele energieën die samengaan met diverse traumatische herinneringen, kunnen worden opgelost.

Je geneest hiermee oude trauma’s van binnenuit, zodat je ziel zich vervolgens kan transformeren en zich weer verder kan ontwikkelen. Je gaat hierdoor meer bewustzijn ontwikkelen wat je leven van alledag verandert.
Het interessante is dat je niet alleen jezelf heelt, maar ook je systeem. Het heeft ook effect op je directe familie en vrienden.

Sjamanistisch ademwerk geef ik in groepsverband met minimaal 8 personen.
Een sessie duurt met voorbereiding en integratie, één dag.

Wat deelnemers zeggen over de adem workshop?

Clare: “Ik heb meegedaan aan deze dag. Deze was heel anders dan de ademsessies die ik ken uit de hoek van lichaamsgerichte therapie. De sjamanistische opzet met de begeleidende muziek, liet mij alles buiten mij loslaten. De muziek hielp mij om helemaal naar binnen te gaan en in mijn lijf te duiken. Ik verloor alle besef van tijd en was alleen maar met mijn lijf en emoties bezig. Ik voelde steeds iets in mijn keel wat los wilde en in de loop van de sessie is dat ook gebeurt.

Na de sessie voelde ik me opgeruimd. Ik voelde een nieuwe innerlijke ontspanning en ruimte.

De begeleiding en ondersteuning van Eva ervaar ik als heel fijn. Zij voelt intuïtief aan wat nodig is om jou te helpen in de stappen die je wil maken.”

Shanta: “Ik heb een bijzondere ervaring mogen beleven tijdens de sjamanistische adem dag. Het was alsof ik een innerlijke douche nam. Tegelijkertijd was ik op reis.
Oude pijnstukken kregen een douche en werden in een nieuw licht gezet. Ik kreeg heel veel inzichten en nieuwe inspiratie.

Ja, wat was dit fijn zeg! En de begeleiding van Eva, wat een heerlijk mens is dat! Heerlijk doortastend. Ze draagt het veld en heeft een groot invoelend vermogen met humor.
Het is zo mooi wat er mogelijk is met onze eigen ademhaling. Het is transformerend, inzicht gevend en helend. Ik raad het iedereen aan!”

John: “Ik vind het moeilijk om met woorden uit te drukken wat mijn ervaring tijdens deze dag was. Ik voelde tijdens de ademhaling een diepe ontspanning, maar ook een storm van emoties. Het was intens en bevrijdend tegelijkertijd. Ik ontdekte delen van mezelf waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.
Wat deze ervaring echter bijzonder maakte, was de warme bedding en de groep mensen die de reis met me deelden. We waren allemaal onbekenden, maar op een of andere manier voelde het alsof we een sterke band hadden. Het was een ruimte zonder oordeel, waar iedereen vrij was om zichzelf te zijn.

Ik ben dankbaar voor deze reis naar binnen en de nieuwe inzichten die het me heeft gebracht. Ik kan het een ieder aanraden.”

Eva Cochius en Theo Janssen organiseren